Kasvava insinööritoimisto PCS-Engineering nyt myös Seinäjoella – asiakkuudet Etelä-Pohjanmaalla kiinnostaa

PCS-Engineeringin Seinäjoen toimistolla meno on komiaa. Seitsemän henkilön paikallistoimisto hakee hanakasti kasvua. Tavoitteena on, että vuoden 2024 kuluessa Seinäjoella työskentelisi 10 henkilöä.

Yhtiön Seinäjoen toimisto on osa lähes 60 työntekijän insinööritaloa, jonka keskeisintä osaamista on teollisuuden sähköistykseen, automaatioon ja instrumentointiin liittyvät tekniset palvelut.

Elokuussa 2021 Seinäjoelle avatun paikallistoimiston näkymät ovat kasvulle suotuisat.

”Tämä on hyvin yrittäjähenkistä seutua. Seinäjoen ja sen lähitienoon vahvuus on suuri määrä jopa kansainvälisesti toimivia pk-yrityksiä”, kertoo toimiston vetäjä Tony Kytökorpi. ”Toki Vaasan seutu ja sen vahva vientiteollisuus ovat merkittävä osa paikallistoimistomme markkinaa,” Kytökorpi jatkaa.

”Yrityksemme haluaa edelleen vahvistaa jalansijaansa Seinäjoen ja Vaasan seutujen teollisuuden piirissä, erityisesti paikallisuus lähellä asiakkuuksia on tärkeää Seinäjoelle sijoittumisemme suhteen”, korostaa PCS-Engineeringin toimitusjohtaja Pekka Syväjärvi.

PCS-Engineering Oy perustettiin Oulussa vuonna 2004. Toiminta laajeni Jyväskylään 2010, Seinäjoelle 2021 ja edelleen Rovaniemelle 2022. Nykyisellään yhtiö toimii lähes 60 työntekijän voimin, noin 6 miljoonan euron vuosittaisella liikevaihdolla.

PCS-Engineeringin palvelut kattavat prosessiteollisuuden sähkö- ja automaatioalan projektinhoitopalvelut, suunnittelun, asennusvalvonnan, laitetoimitukset sekä automaatiojärjestelmien ja logiikkojen ohjelmoinnit käyttöönottoineen. Hankkeita toteutetaan asiakastarpeen mukaan, joko aikaveloitusperusteisena asiantuntijapalveluna tai projektikohtaisina kokonaistoimituksina. Kotimaisten toimintojen ohella PCS-Engineering on vahvasti mukana suomalaisten teknologiatoimittajien ulkomaisissa vientiprojekteissa. ”Tyypillisesti vientitoiminnot muodostavat noin puolet yhtiömme vuosittaisesta liikevaihdosta”, toimitusjohtaja Syväjärvi toteaa.

Seinäjoen yksikön päällikkö Tony Kytökorpi (vas.) sekä yhtiön toimitusjohtaja Pekka Syväjärvi kertovat, että PCS-Engineering Oy vahvistaa jalansijaansa Seinäjoen ja Vaasan seutujen teollisuuden piirissä.

Toimintaa kasvavilla aloilla

”Ennustettu taantuma ei ainakaan toistaiseksi tunnu yrityksemme toiminnassa, tietyt teollisuuden alat vetävät edelleen hyvin. Toki markkinaan mahdollisesti ilmaantuviin häiriöihin tulee varautua, tosin ennustettavuus vaikkapa vuoden päähän on hankalaa”, sanoo toimitusjohtaja Syväjärvi.

”Erityisesti energiantuotannon investoinnit Suomessa ja ulkomailla työllistävät tällä hetkellä, sekä uudiskohteet että laitossaneeraukset, energiaahan tarvitaan suhdanteista riippumatta”, Kytökorpi toteaa.

”Tunnetussa Kemin Biotuotetehdashankkeen automaatiossa olemme olleet vahvasti mukana koko sen suunnittelun ja rakentamisen ajan, tällä hetkellä Kemin BTT on käyttöönottovaiheessa. Tekeminen jatkuu Oulussa, jossa jo aloitellaan Stora Enson paperikoneen konvertointia kartonkikoneeksi, projekti jatkuu aina alkuvuoteen 2025 asti”, Syväjärvi jatkaa.

Lisäksi PCS-Engineeringiä työllistää merkittävässä määrin kaivos- ja metalliteollisuus sekä kotimaassa että viennissä. Elintarviketeollisuus, sahateollisuus, kemianteollisuus ja vedenkäsittelylaitokset täydentävät yhtiön projektitoimintaa.

Reipasta kasvua ja oppia etätyöstä

PCS-Engineeringin historia kertoo hienon kasvutarinan. Kolmen insinöörin voimin aloittanut yritys on vuodesta 2004 kasvanut jo lähes 60 työntekijän työpaikaksi.

”Kasvua haetaan edelleen, sekä orgaanisesti yhtiöön lisävoimia palkaten että yrityskaupoin kiinnostavan kohteen ilmaantuessa. Mielellään näemme vision vaikkapa viiden vuoden päähän, jolloin meillä olisi 1,5 kertainen henkilöstö ja liikevaihto nykyiseen laajuuteemme nähden. Kaikki tämä positiivisuus edellyttää tietenkin suotuisaa markkinatilannetta isoine ja moninaisine investointeineen Suomessa ja maailmalla. Viime vuonna liikevaihtomme oli lähes 6 miljoonaa euroa, tälle vuodelle odotamme siihen noin 10 prosentin kasvua”, Syväjärvi visioi.

Erilaiset etätyön hybridimallit ovat vakiintuneet yhtiössä, työntekijät voivat työskennellä joustavasti joko kotoaan taikka yhtiön toimistolta. Etätyö on mahdollista riippumatta varsinaisen loppuasiakkaan sijainnista joko toisella puolen Suomea taikka jopa toisella puolen maailmaa.

”Emme voi olla pelkästään paikallisteollisuuden varassa, vaan töitä tehdään täältä Seinäjoelta käsin kaikkialle. On tyypillistä että saman projektitiimin jäsenet voivat olla kukin yhtiömme eri yksiköistä, näin ollen etätyön merkitys kasvaa myös yhtiön sisäisissä toiminnoissa ja työtavoissa”, Tony Kytökorpi täsmentää.

PCS-Engineering Oy Seinäjoen yksikössä Abdulrahman Khaleel (vas.), Kristo Atanassov, Tapani Hautamäki ja Tuomas Rintaniemi pitävät viikkopalaveriaan.

Työn laatu ja työturvallisuus

Yrityksen toiminnassa on alusta saakka ollut keskeistä työn laatuun ja työturvallisuuteen panostaminen. PCS-Engineeringillä on muun muassa vuosittain auditoitava ISO 9001 laatusertifiointi sekä vuoteen 2026 saakka voimassa oleva ISO 45001 työturvallisuussertifiointi.

Yritys on myös Siemensin Partner-yhtiö vuodesta 2009 sekä ABB:n valtuuttama Value Provider vuodesta 2016. Lisäksi sillä on vakiintunut ja vahva yhteistyö lukuisten teollisuusyritysten ja teknologiatoimittajien kanssa (muun muassa Valmet, Metso Outotec, VEO, Raumaster, Andritz, Sumitomo, Boliden).

Yhteystiedot

Tony Kytökorpi, yksikön päällikkö Seinäjoki
tony.kytokorpi (at) pcs-engineering.fi, puh. 050 402 8182

Pekka Syväjärvi, toimitusjohtaja
pekka.syvajarvi (at) pcs-engineering.fi, puh. 040 584 4762